UNIFORMSVEJLEDNING

Placering af mærker, KLIK HER

 

Udgangspunktet for at der bæres uniform i Det Danske Spejderkorps er at signalere en helhed på tværs af aldre, status og køn. Først og fremmest styrker uniformen fællesskabsfølelsen. Det er en stærk drivkraft for spejderarbejdet i gruppen, på landsplan og globalt.

Spejdere har behov for at tænke på det praktiske i påklædningen og på de signaler, de sender i deres valg af påklædning. Vi ønsker ikke at blande vores uniform med dele fra andre uniformer, som for eksempel militærtøj.

Uniform

Blå spejdere bærer en mørkeblå uniform med tørklæde. Den enkelte spejder bærer uniform, når han/hun bærer mørkeblå T-shirt, mørkeblå skjorte i kraftigt bomuld eller mørkeblå soft shell.

Mærker sys på den mørkeblå skjorte i kraftigt bomuld.

Spejdere vælger beklædning ud fra, hvad der er praktisk i forhold til vejret og den aktivitet, spejderne udfører. Det kan være en t-shirt på en sommerdag og en varm yderbeklædning på en vinterdag.

Tørklædet

Spejderne bærer altid tørklæde. Herningholmspejdernes tørklæde er mellemblåt med gruppens navn på, trykt på. Derfor skal tørklædet købes hos lederen. Prisen er pr.1/8-2021: 50 kr.
Som tilbehør til uniformen kan der bruges:
Bukser, shorts og nederdel.
Hovedtørklæde, spejderbælte og lederskjorte, forhandles af Spejder Sport, Bryggergade, Herning.

Hovedbeklædning er valgfri.