til forsiden

Spejdere skaber ledere

Spejderarbejdet er en vigtig lederuddannelse for dansk erhvervsliv, lyder det fra erhvervsleder Lars Kolind og statsminister Lars Løkke Rasmussen.Efter flere års medlemstilbagegang i spejderbevægelsen har Det Danske Spejderkorps vendt udviklingen. De blå spejdere har således haft medlemsvækst siden 2007, så korpset har nu over 25.000 medlemmer.

Og tilslutningen til spejderbevægelsen har stor betydning for erhvervslivet, fastslår erhvervschef Lars Kolind:

”Tag listen over de 100 højst placerede danske erhvervsledere – jeg garanterer for, at 50 procent eller flere har været spejdere,” siger Lars Kolind til Jyllands-Posten.


En vigtig lederuddannelse

”Spejderarbejdet er i virkeligheden den vigtigste lederuddannelse vi har i dag for unge. Det unikke ved spejderarbejdet er, at det er en kombination af det individuelle og det kollektive: Man lærer at blive selvstændig, tage vare på mig selv og stå fast på sine synspunkter. Og man lærer også at tage ansvar for fællesskabet. Hvis man spiller fodbold, kan man godt lære at samarbejde – men inden for en meget, meget snæver ramme. Spejderarbejde er mange forskellige aktiviteter, og derfor lærer man for livet,” siger Lars Kolind til avisen.


Statsministeren: Spejdere lærer at samarbejde

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen mener, at spejderbevægelsen giver børn og unge masser af kompetencer, som de kan bruge i erhvervslivet og i samfundet generelt:

”Spejderarbejdet går ud på at bygge bro mellem individet og fællesskabet. Når man står som en patrulje i øs-hamrende-regnvejr og skal prøve at stege fisk på noget sølvpapir, så skal man trække på forskellige ressourcer. Man lærer meget af at se på, hvem har styrken, hvem har svagheden - hvem er ved at gå sukkerkold, og hvem skal trække læsset nu? Det gode ved spejderarbejdet er jo, at man hurtigt får ansvar,” siger Lars Løkke Rasmussen ifølge Jyllands-Posten. 
Af: Arne Simonsen
Læs mere:
Jyllands-Postens indslag (indeholder også interview med De gule spejdere)...
De blå spejdere oplever medlemsvækst....