til forsiden

Alle skal have en ven, der er spejder

Hovedbestyrelserne for de fem spejderkorps i Danmark har vedtaget en fælles vision for det fremtidige spejderarbejde.

Alle skal have en ven, der er spejder

I weekenden blev visionen for Spejderne i Danmark vedtaget. De fem spejderkorps vil fælles arbejde for, at alle har en ven, der er spejder. Visionen skal være et pejlemærke for de stadig flere aktiviteter, spejderne samarbejder omkring. 

”Spejderne i Danmark udgør 60.000 medlemmer, 10.000 ledere og mere end 1000 lokale grupper. Vi er en betydningsfuld faktor for enhver dansk ungdomsgeneration. Men vi vil ud til endnu flere. Med denne vision tydeliggør vi vores mål om, at vi vil ud og gøre en afgørende forskel i alle børn og unges liv,” fortæller Jens Nygaard Nielsen på vegne af de fem danske spejderkorps.

Igennem weekenden arbejdede de fem korps hovedbestyrelser og korpsledelser med at få sat rammen for, hvordan visionens langstrakte mål skal bruges strategisk i de fælles aktiviteter. Hvordan visionen gør en forskel og bliver til konkrete aktiviteter. Som weekenden skred frem stod det klart, at Spejderne ønsker at arbejde med at styrke et moderne og attraktivt spejderarbejde for unge, skabe flere partnerskaber og sætte et stærkt fælles fokus på det lokale samarbejde ude i landets kommuner. 

”Vi har igennem en årrække sat flere og flere fælles skibe i søen med Spejdernes Lejr i 2012 som det største. Nu er tiden kommet til, at vi også får skabt en fælles vision for vores aktiviteter. Nu skal vi folde visionen ud, og der er ingen tvivl om, at partnerskaber, de unge og lokalt samarbejde er tre ting, som efter weekenden står højt på spejdernes dagsorden,” uddyber Jens Nygaard Nielsen på vegne af de fem danske spejderkorps.

Næste skridt i at skabe konkret handling med udgangspunkt i visionen er at få spejdernes fælles aktiviteter og kommende store lejr til at bidrage til realiseringen af visionen. Den 23. april samarbejder Spejderne i Danmark også om spejderdagen, der netop vil tage udgangspunkt i den nye vision.

Visionens ordlyd er: Alle skal have en ven, der er spejder.